bionavigaattori

Tekstin uusi muotoilu- Vanha sanoma

 • Tehdyt liikenne infra tutkimukset liikennemoodeittain
  Tehdyt liikenne infra tutkimukset liikennemoodeittain
 • Maantieliikenteen tietoinen kasvattaminen
  Maantieliikenteen tietoinen kasvattaminen
 • Vesiliikenne infra kehittämisvaje
  Vesiliikenne infra kehittämisvaje
 • EU liikenne strategia tavoitteet
  EU liikenne strategia tavoitteet

Iltalehti on saanut käsiinsä hallitusohjelman:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/dd48af35-ee5f-49fc-b74f-3b3e8e377081

Liikennepolitiikkaa:

Uusi muotoilu , vanha sanoma.

”Hallitus käynnistää hallituskauden aikana merkittäviä infrastruktuurihankkeita ja varautuu tarvittaessa pääomittamaan näitä hankkeita varten perustettavia yhtiöitä. Kunkin hankkeen tarpeista riippuen tämä voi tapahtua budjettirahoituksella, siirtämällä valtion osakeomistuksia perustettaviin yhtiöihin tai pääomittamalla hankeyhtiöitä valtion osaomistuksista saatavilla myyntituloilla.”

Käytännössä tämä mitä ilmeisimmin tarkoittaa tukea ja aloitusta vain niille  ( raideliikenne )hankkeille,  joita LVM on tähän saakka tutkinut ajaessaan omaa Suomi on Saari -ei kestävän kehityksen mukaista -yksipuolista EU liikennestrategian vastaista  liikennepolitiikkaa , kun tutkinta ja kehittämis toimintaa on  budjettirahoituksissa viimeisen kymmen vuoden ajan  harjoitettu pelkästään raide ja maantieliikenneinfran kehittämiseksi.  

Eli ne sata miljoonaa mitkä olivat alkurahoitus 50 miljardin raideliikennehankkeisiin laitetaan ilman lisäselvityksiä käyntiin.  Tuloksena saadaana edelleen yksipuolistettu liikenneinfra jossa  ja aluepolittinen tavara liikenteen ja logistiikan avulla tapahtuva kehittäminen   unohdetaan eikä niin ollen edelleenkään  kyetä muuttamaan EU liikennestrategiassa sovittuja maantieliikennevolyymeja muille liikennemuodoille.   

http://bionavigaattori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276037-ratahankkeet-voittivat

Toivottavasti olen väärässä, ja uutta , kokonaisvaltaista,  kestävän kehityksen mukaista liikenneinfra tutkimusta aloitetaan valtiontoimesta suorittamaan tämän hallituskauden aikana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Veikko, olisihan se Suomen huoltovarmuuden ja kriisien hallinnankin kannalta hyvä asia, että meillä olisi toimiva sisävesiverkko.

Pari tärkeää rautatietä tai lentokenttää kun pommitetaan mahdollisessa terrori-isku- tai sotatilanteessa, niin voi kysyä, miten me ruokitaan koko Suomi tai miten me saadaan tarvittavaa kalustoa tai miehistöä liikkeelle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset