bionavigaattori

Mistä Yle löytää aina vaan uusia uutisten kirjoittajia ?

 

Laitoin viestin

viite: Yle artikkeli : :  https://yle.fi/uutiset/3-10794875 

 

Kysymys Sinulle:

 

Mikset jatkanut  tarinaa niin kuin se todella pitäisi kertoa .  eli kun kerrot artikkelissa pelkästään yksipuolisesti että

 

” Pohjolan Rautatiet -yhtiössä on nyt sata miljoonaa euroa. Kuten nimestä kuulee, tarkoitus on rahoittaa ratoja. – ”

 

Mielestäni ,  kun et kerro kaikkea noista myönnetyistä rahoista , ja vaihtoehdoista joilla Suomen liikenneinfraa voitaisiin kehittää kestävän kehityksen mukaisesti ,  niin jätät asian puolitotuuteen.

 

Koska nyt tässä ja tällä hetkellä  on vaan niin,  että oikeuskansleri on ”takavarikoinut hallituksen myöntämät  hanke rahat ” ja niitä ei saa käyttää ennen uusia päätöksiä. 

 

 Eikö kysymys  " Miksi rahat ovat takavarikoidut " ?   olisi mielenkiintoista selvittää  kansalle .   

 

 Jos sen jätät tekemättä niin mielestäni et toimi tasapuolisesti vaan toivot ja pidät itsestään selvänä että jo varatut, nyt takavarikoidut varat ovat itsestään selvyytenä tulevalle hallitukselle .  Mitä jos hallitus tekeekin päinvastaisen päätöksen ja ei käytä kyseisiä varoja.  ?

 

mm ILTALEHTI kirjoittaa asiasta oikeuskanslerin sanoin:

 

” Neuvottelussa olleita ja neuvoteltuja osakassopimuksia on pidetty yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti merkittävänä päätösasiana, joka sisältää merkittävää harkintaa, eikä kyse ole vain aikaisemmin tehtyjen päätösten toimeenpanosta, Pöysti toteaa Iltalehdelle.”

 

 

Siitä  löytyy taustalta se ,  että hankkeeseen  edellisen hallituksen varaamat rahat   oli sen, silloisen  hallituksen poliittista peliä,joka voi muuttua uuden hallituksen toimesta. 

 

Uusi hallitus voi vaikka päättää, että rakennetaankin jotain järkevämpää, vaikka sellaista liikenneinfraa mikä on sovittu EU:ssa ja mikä edistää aluepoliittisësti tasaisempaa kehittämistä mitä pelkkä raideliikenne panostus saa aikaan .

 

  Koska  edellisen hallituksen hankkeet eivät perustuneet eduskunnan pitkän ajanjakson suunnitelmiin vaan  ne olivat hallituksen 100%  poliittisia hankkeita ja valtapeliä ja niistä puuttui kokonaisvaltainen EU ssa sovittu  pitkäjänteinen liikenne infra viidelle liikennemuodolle , eli oikeuskansleri edelleen odottaa kokonaisvaltaista suunnittelua faktaperusteilla.  Fakta on että mm kolme selkää sopimusaluetta  on jätetty kaiken eduskunnan ja hallituksen tekemien liikenne infra   arviointien  ulkopuolelle jo kymmenen vuotta. viite:

 

http://bionavigaattori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276273-kolme-liikennealan-eu-sopimusta-joita-ei-ole-huomioitu-suomessa  

 

 

ja media  ongelman olemassa olon   taas kerran  yle todisti  jatkuvan yhdellä uudella huomautus aiheella ja uudella kirjoittajalla  : http://bionavigaattori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/275587-kestava-kehitys-ja-107-turhaa-huomautusta-siita-medialle

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset